OKT Dag 8: Kroatië grijpt laatste ticket Olympische Spelen

Het derde en laatste olympische ticket op het OKT is vergeven aan Kroatië. In een zenuwslopende penaltyserie tussen Kroatië en Rusland, waarin beide landen maar liefst vijftien strafworpen moesten nemen, bleken de Kroaten over de langste adem te beschikken en wonnen met 25-24.

Het was de Russen eerder dit OKT gelukt om van de Kroaten te winnen (14-13) en opnieuw waren ze heel dichtbij een overwinning en daarmee plaatsing voor de Olympische Spelen sinds 2000. In de reguliere speeltijd wisselden de landen de voorsprong af, met Rusland dat via Dimitrii Kholod na een laatste time-out zestien seconden voor het einde op 10-10 kwam.

In de strafworpenserie kreeg Rusland een gouden kans. Luka Bukic (Kroatië) schoot de vierde strafworp op de paal, waarna Roman Shepelev dé kans had om zijn land naar de Spelen te schieten. De gehele bank van Kroatië durfde niet te kijken, maar Shepelev miste. Daarop volgden negentien onberispelijke strafworpen, totdat opnieuw Shepelev miste. Het was aan midvoor Josip Vrlic om het zijden draadje waar de Spelen van Kroatië aan hing, te repareren en zijn land te behoeden voor een desillusie, waarin hij glansrijk slaagde. 

Ontlading bij Kroatië (Foto: Orange Pictures).

De toernooiwinst ging naar Montenegro. De ploeg won met 10-9 van Griekenland en wist daarmee elke wedstrijd op het toernooi te winnen. Montenegro en Griekenland waren afgelopen zaterdag al geplaatst voor de Spelen. De strijd om plek 7/8 tussen Georgië en Canada werd met 18-10 gewonnen door Georgië.

Zaterdag 20 februari halve finales
Plaats 5 t/m 8
Nederland – Georgië 14-11
Frankrijk – Canada 11-9

Plaats 1 t/m 4
Montenegro – Kroatië 14-12 (na penalty’s)
Griekenland – Rusland 13-10

Zondag 21 februari finales
7e/8eplaats: Georgië – Canada 18-10
5e/6eplaats: Nederland – Frankrijk 10-9
3e/4eplaats: Kroatië – Rusland 25-24
1e/2eplaats: Montenegro – Griekenland 10-9

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *