OKT Dag 6: Griekenland overleeft thriller tegen Frankrijk, Kroatië en Rusland simpel verder

Het OKT was tot dusverre goed voor enkele verrassingen, maar uiteindelijk staan toch de vier verwachte landen in de halve finale. Montenegro, Griekenland, Kroatië en Rusland plaatsten zich vrijdagavond bij de laatste vier. Twee daarvan zullen zaterdag juichen met een Olympisch ticket op zak, de verliezers mogen zondag op voor hun laatste kans.

De Olympische aspiraties van Griekenland hingen aan een zijden draadje. De Grieken, tegen Frankrijk in de tweede periode nog soepel leidend met 7-4, kregen plots zes treffers achter elkaar om hun oren. Theodoros Vlachos loopt als bondscoach en leider van topclub Olympiacos al een tijdje mee, maar dat een ploeg onder zijn leiding zes treffers achter elkaar tegen kreeg kon hij zich niet herinneren. 

Frankrijk maakt wederom indruk
Frankrijk, dat dit toernooi buiten de toplanden missschien wel de beste indruk maakt, lag op koers voor een grote stunt. De Fransen behielden de voorsprong tot in de vierde periode, maar bezweken alsnog onder de Griekse druk. Toch sleepten ze er vlak voor het eindsignaal een penaltyserie uit na een treffer van Thomas Vernoux: 13-13.

Verslagenheid bij de Fransen (Foto: Orange Pictures)

Dat bleek de laatste oprisping van de Fransen. Twee penalty’s gingen mis tegenover vier onberispelijke kogels van Griekenland. 17-14 dus voor de Grieken die andermaal een ronde overleefden. 

Kroatië en Rusland soeverein
Kroatië en Rusland kwamen zonder kleerscheuren de kwartfinale door. Kroatië gaf één periode gas tegen Georgië (6-1) en speelde de wedstrijd daarna uit: 15-6 winst. Canada verweerde zich kranig tegen de Russen en hield het verschil tot aan de vierde periode beperkt. Daarna was de pijp leeg bij de Canadezen en won Rusland alsnog met ruime cijfers: 17-9.

In de halve finale spelen Montenegro – Kroatië en Griekenland – Rusland om een olympisch ticket. De verliezers strijden zondag voor de laatste plek. 

Dimitrii Kholod van Rusland (Foto: Orange Pictures).

Wedstrijden live te zien
Vanwege de COVID-19-maatregelen zijn de wedstrijden niet toegankelijk voor publiek, maar alle duels zijn live te zien via FINAtv (betaald). De wedstrijden van Oranje worden live uitgezonden op nos.nl 

Voor een overzicht van alle statistieken, poulestanden zie: http://results.microplustiming.com/rotterdam2020/index_web.php

Vrijdag 19 februari kwartfinales
14.00 u Montenegro – Nederland 13-7
16.00 u Griekenland – Frankrijk 17-14 (na strafworpen)
18.00 u Georgië – Kroatië 6-15
20.00 u Canada – Rusland 9-17

Zaterdag 20 februari halve finales
Plaats 5 t/m 8
14.00 u Nederland – Georgië 
16.00 u Frankrijk – Canada

Plaats 1 t/m 4
18.00 u Montenegro – Kroatië
20.00 u Griekenland – Rusland

Zondag 21 februari finales
12.00 u 7e/8eplaats
14.00 u 5e/6eplaats
16.00 u 3e/4eplaats
18.00 u 1e/2eplaats

De volgende negen landen zijn reeds geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio: Servië, Italië, Spanje, Verenigde Staten, Hongarije, Kazachstan, Australië, Zuid-Afrika en Japan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *